Small Dutch flag Small English flag Contact: marco@hebing.net
Blauwe reiger  

Blauwe reiger

Portret van Blauwe reiger met snavel open. Als je dicht bij dieren als deze Blauwe reiger kan komen, geeft dat vrijwel altijd leuke foto's. Als ze op hun gemak zijn en ze vinden het niet erg dat je in de buurt bent, gaan ze hun normale gang. Poetsen, of in dit geval, geeuwen!

 
Waterhoen  

Waterhoen

Waterhoen op riet in het water met spiegeling. Waterhoentjes worden vaak verward met Meerkoeten door mensen die niet zo bekend zijn met de vogels in hun directe omgeving. Hier kan je duidelijk zien dat een waterhoen een mooie rode snavel en gele poten heeft, terwijl een Meerkoet een witte snavel met bles heeft en zwarte poten.

 
Merel  

Merel

Portret van een Merel in de struiken. Dit is de meest voorkomende vogel van Nederland op dit moment. Niet alleen een mooi dier, maar ook een zeer goede zanger. Dat hij zo veel voorkomt vind ik dus helemaal niet erg.

 
Krakeend  

Krakeend

Mannetjes Krakeend op het ijs, strekt een poot. Op de Krakeend is de Afrikaans-Euraziatische overeenkomst over watervogels van toepassing (nl.wikipedia.org/wiki/Afrikaans-Euraziatische_overeenkoms...). Het zijn schuwe vogels die mensen zoveel mogelijk uit de weg gaan.

 
 

Deze foto's zijn gepubliceerd onder de
Creative Commons licentie "cc-by".
(Vrij te gebruiken bij naamsvermelding.)

ccby logo

Alle foto's zijn gemaakt volgens de
gedrags regels van de International
League of Conservation Photographers
.

ilcp logo